SECTORUL 1 MODEL DE URMAT: RELUAREA ȘI FINALIZAREA PROGRAMULUI DE REABILITARE TERMICĂ A LOCUINȚELOR ȘI EXINDEREA LUI ȘI ÎN ZONELE DE CASE

Reluarea programului de reabilitare termică a locuințelor și extinderea lui și în zonele de case

Peste două treimi din populația care locuiește în blocuri din Sectorul 1 se bucură de confort termic în peste 800 de blocuri reabilitate din cele 1.014 de pe raza Sectorului 1.

Actuala administrație interimară a arătat că este depășită de situație și nu a continuat proiectul.

Voi reabilita într-un an cele aproape 200 de blocuri scoase din program și voi continua procesul de modernizare a blocurilor atât prin soluții tehnologice (instalații noi, panouri solare pentru apă caldă), cât și prin soluții urbane utile și moderne - continuăm amenajarea spațiilor din perimetrul blocurilor, astfel încât aceste zone să devină un loc agreabil de petrecere a timpului liber.

Ce ne propunem pentru 2016-2020:

I. Finalizarea  Programului de Reabilitare Termică gratuit pentru cetățenii Sectorului 1 (finalizarea lucrărilor la cele 193 de blocuri rămase nereabilitate)

II. Implementarea unui pachet de lucrări suplimentare asociate Programului de Reabilitare Termică:

Pentru creșterea eficienței energetice precum și pentru creșterea confortului locuitorilor ne propunem implementarea următoarelor măsuri:

  • Montare robinete de echilibrare automată la baza coloanelor sistemului interior de încălzire – asigură controlul presiunii diferențiale și sunt utilizate pentru asigurarea echilibrului hydraulic.  Avem o economie estimată de 5% din energia termică pentru încălzire.
  • Reabilitarea rețelelor de distribuție apă caldă de consum – înlocuirea țevilor zincate din subsolul blocului până la ultimul etaj cu țevi de polipropilenă. Avem o economie estimată de 5% din energia termică corespunzătoare apei calde de consum.
  • Set robinet cu cap termostatat și robinet retur - va permite reglarea individuală a temperaturii dorite pentru fiecare încăpere. Avem o economie estimată de 5%;
  • Montare grile de ventilație higroreglabile  - asigură evacuarea excesului de umiditate și contribuie astfel la realizarea confortului fiziologic.

 

III. Dezvoltarea unui program de educare a locuitorilor din blocurile reabilitate cu privire la modul de gestionare a consumurilor energetice.

 

Toate acestea vor contribui la creșterea calității vieții în Sectorul 1!