SECTORUL 1 DE VERDE

Reabilitarea Parcului Gării de Nord

Parcul Gării de Nord este un spațiu public puțin folosit de către comunitatea din cartier. Faptul că se află încă în administrarea CFR nu face decât să frâneze dezvoltarea acestui spațiu verde, atât de util pentru dezvoltarea cartierului.

Voi intensifica dialogul cu CFR și Primăria Generală pentru a prelua parcul la Sectorul 1 și a-l transforma  într-un spațiu curat, modern și sigur, în care cetățenii cartierului Gara de Nord să se poată relaxa în liniște. Consider firească integrarea acestui parc într-un plan de modernizare a întregii zone din jurul gării, ridicând astfel calitatea vieții într-o zonă atât de importantă precum este cea a Gării de Nord.

 

Parcul Cireșarii

Pentru cartierele Grivița și Mihalache, parcul Cireșarii a fost pentru mulți ani un loc de promenadă și relaxare. De câțiva ani însă s-a creat un blocaj de comunicare între Ministerul Educației, Primăria Generală și Primăria Sectorului 1, astfel încât acest spațiu nu a putut fi redat cetățenilor.

Voi intensifica dialogul cu Ministerul Educației și Primăria Generală pentru a finaliza preluarea la Primăria Sectorului 1 a acestui parc, astfel încât să îl transform într-un parc de cartier și centru pentru tineret. Vreau să înlăturăm gardul ce împrejmuiește parcul și să redau cartierului acest minunat spațiu verde.

 

Amenajare zona verde Laminorului

Cartierul Laminorului cunoaște una dintre cele mai rapide dezvoltări din București. Având o comunitate bine așezată, străzi largi și acces facil la metrou, acest cartier devine una din opțiunile tinerilor din București atunci când e vorba de achiziția unei locuințe.

Există însă potențial de înfrumusețare a zonei, în special prin recondiționarea fâșiei de teren pe care trecea linia de tren de pe blvd. Laminorului. Voi clarifica statutul juridic al terenului în scopul amenajării, astfel încât pe acesta să se construiască un parc și locuri de joacă pentru copii.

Comunitatea noastră este norocoasă să aibă așa un teren ce poate fi transformat într-o zonă de relaxare pentru cetățeni.

 

Mobilitate Urbană prin piste pentru biciclete și “bike sharing”

Un minus major pentru mobilitate în București îl reprezintă lipsa pistelor pentru biciclete. În ultimii ani a existat o încercare a Primăriei Generale de a dezvolta o rețea de piste pentru biciclete, însă lungimea lor rămâne insuficientă. Sectorul 1 este sectorul oamenilor activi, iar bicicleta a devenit un mijloc de deplasare din ce în ce mai utilizat pentru a scăpa de aglomerația din trafic. Prin extinderea pistelor pentru biciclete dinspre zona centrală către unitățile școlare și implementarea unui sistem de ”bike sharing” cu puncte de lucru în toate cartierele Sectorului 1 vom sprijini extinderea utilizării bicicletelor și reducerea traficului de mașini.

 

Colectare selectivă - Colectare inteligentă

Astăzi, în Sectorul 1 sub 5 % este reciclat din totalul deșeurilor produse. Începând cu luna decembrie 2015 a fost inițiat un program timid de colectare selectivă, însă acest proces are nevoie de o îmbunătățire majoră prin implementarea unui sistem modern care să vină în sprijinul asociațiilor de proprietari și al locuitorilor din Sectorul 1. Operatorul de salubritate trebuie să asigure preluarea selectivă a deșeurilor, iar asociațiile de proprietari să beneficieze de recipiente diferențiate pentru fiecare scară de bloc.