SECTORUL 1: CULTURA ARE CASA EI

Centrul Cultural Bucureștii Noi: reabilitarea și modernizarea teatrului Masca și a teatrului de vară Bazilescu

Cartierul Bucureștii Noi deține două bijuterii arhitecturale, cu care s-ar putea mândri orice cartier din Europa. Voi acționa pentru realizarea unui centrul cultural în Bucureștii Noi, prin unirea celor două instituții, teatrul de vară Bazilescu și teatrul Masca, astfel încât cetățenii din cartier să aibă acces permanent la cultură de cea mai înaltă calitate. Totodată, prin reabilitarea celor două clădiri, inclusiv aspectul estetic al parcului Bazilescu și al bulevardului Bucureștii Noi va fi îmbunătățit, crescând implicit valoarea cartierului. Cultura va fi una din prioritățile mandatului meu, dorind să aduc în fiecare cartier servicii culturale de calitate.

 

Consolidarea și modernizarea clădirii Cinema Patria

Cinema Patria este unul dintre simbolurile Bucureștiului și ale Sectorului 1. Vom prelua clădirea cinematografului Patria de la Ministerul Culturii, pentru a o consolida, moderniza și transforma într-un centru de excelență culturală, așa cum a fost dintotdeauna. 

 

Program pentru consolidarea imobilelor

În Sectorul 1 există un număr de 200 de blocuri încadrate la categoria de risc seismic 1. Acestea sunt un pericol real pentru cetățenii care locuiesc în ele, în special persoane de vârsta a treia. Vom demara un program de consolidare a acestui gen de clădiri, astfel încât în următorii patru ani să înjumătățesc acest număr. Actualul cadru legislativ permite Primăriei să intervină direct, iar o comunitate ca cea a Sectorului 1 nu poate permite existența acestui gen de riscuri în sânul ei.

 

Program de consolidare și restaurare a lăcașelor de cult cu valoare de patrimoniu

În ultimii ani, în Sectorul 1 a existat o preocupare continuă de a renova și reabilita lăcașele de cult, pentru a conserva și restaura elementele de patrimoniu cu valoare arhitecturală ridicată. Pentru perioada 2016-2020, vom susține realizarea de lucrări de consolidare și punere în valoare a elementelor de patrimoniu la Mânăstirea Cașin, Biserica Sfântul Nicolae, Biserica Sfântul Manea Brutaru și Biserica Hotin.