Program

SECTORUL 1: ȘCOALA LOR, VIITORUL NOSTRU

Educația este prioritate națională a României, iar Sectorul 1 trebuie să fie un loc de bune practici pentru întreaga țară. Din această perspectivă, elevii școlilor si liceelor noastre trebuie să beneficieze de cele mai bune dotări.

 

Mai mult

SECTORUL 1 ARE GRIJĂ DE CETĂȚENII SĂI: SĂNĂTATE ÎNAINTE DE TOATE

Primăria Sectorului 1 și Consiliul Local au fost principalii susținători pentru construcția noii clinici de pediatrie și a blocului operator de la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Aceste lucrări se apropie astăzi de sfârșit, iar primăria și consiliul trebuie să vegheze că această investiție este finalizată, iar copiii au acces la aceste noi facilități medicale.

Susțin investițiile în spitalele din Sectorul 1, mai ales atunci când este vorba de viitorul copiilor. Spitalul Grigore Alexandrescu este și va fi în continuare susținut de administrația Sectorului 1, pentru a rămâne un centru de excelență în tratarea copiilor.

 

Mai mult

SECTORUL 1: CULTURA ARE CASA EI

Cartierul Bucureștii Noi deține două bijuterii arhitecturale, cu care s-ar putea mândri orice cartier din Europa. Voi acționa pentru realizarea unui centrul cultural în Bucureștii Noi, prin unirea celor două instituții, teatrul de vară Bazilescu și teatrul Masca, astfel încât cetățenii din cartier să aibă acces permanent la cultură de cea mai înaltă calitate. Totodată, prin reabilitarea celor două clădiri, inclusiv aspectul estetic al parcului Bazilescu și al bulevardului Bucureștii Noi va fi îmbunătățit, crescând implicit valoarea cartierului. Cultura va fi una din prioritățile mandatului meu, dorind să aduc în fiecare cartier servicii culturale de calitate.

 

Mai mult

SECTORUL 1 DE TOP: INFRASTRUCTURĂ PE MĂSURĂ, TRAFIC DECONGESTIONAT

Rezolvarea problemei parcărilor este cheia pentru diminuarea blocajelor din trafic. Există mai multe soluții pentru creșterea numărului de parcări și în consultare cu dumneavoastră vom decide care sunt cele mai bune.

Nicio clădire de pe raza Sectorului 1 nu va primi autorizație de construcție dacă nu are numărul legal de parcări în proiect. Totodată, inspectorii Primăriei vor verifica atent lucrările, iar recepția nu va fi făcută fără ca acest criteriu al parcărilor să fie strict respectat.

 

Mai mult

SECTORUL 1 MODEL DE URMAT: RELUAREA ȘI FINALIZAREA PROGRAMULUI DE REABILITARE TERMICĂ A LOCUINȚELOR ȘI EXINDEREA LUI ȘI ÎN ZONELE DE CASE

Peste două treimi din populația care locuiește în blocuri din Sectorul 1 se bucură de confort termic în peste 800 de blocuri reabilitate din cele 1.014 de pe raza Sectorului 1.

Actuala administrație interimară a arătat că este depășită de situație și nu a continuat proiectul.

Voi reabilita într-un an cele aproape 200 de blocuri scoase din program și voi continua procesul de modernizare a blocurilor atât prin soluții tehnologice (instalații noi, panouri solare pentru apă caldă), cât și prin soluții urbane utile și moderne - continuăm amenajarea spațiilor din perimetrul blocurilor, astfel încât aceste zone să devină un loc agreabil de petrecere a timpului liber.

 

Mai mult

SECTORUL 1 INOVEAZĂ ÎN CONTINUARE PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

În completarea  programului de reabilitare termică a blocurilor, voi lansa un nou program de eficiență energetică, prin instalarea panourilor solare la blocurile din Sectorul 1. Din analizele actuale, acest program poate fi demarat pentru început în cartierele Aviației și Băneasa și extins ulterior și în celelalte cartiere, conducând la reducerea cu 45%  a costurilor cu  apa caldă pentru locatari. Concret, în cartierul Băneasa, din cele 112 blocuri existente, 63 beneficiază de instalații de colectoare solare ce permit instalarea acestui sistem. Pentru cele 63 de blocuri construite înainte de 1989, costurile estimate pentru instalarea panourilor solare sunt de 6,3 milioane euro, ce vor fi integral suportate din bugetul Primăriei Sectorului 1.  În cartierul Aviației, pentru cele 335 de blocuri care ar intra în acest program, costurile estimate sunt de 15,15 milioane euro. 

 

Mai mult

SECTORUL 1 DE VERDE

Parcul Gării de Nord este un spațiu public puțin folosit de către comunitatea din cartier. Faptul că se află încă în administrarea CFR nu face decât să frâneze dezvoltarea acestui spațiu verde, atât de util pentru dezvoltarea cartierului.

Voi intensifica dialogul cu CFR și Primăria Generală pentru a prelua parcul la Sectorul 1 și a-l transforma  într-un spațiu curat, modern și sigur, în care cetățenii cartierului Gara de Nord să se poată relaxa în liniște. Consider firească integrarea acestui parc într-un plan de modernizare a întregii zone din jurul gării, ridicând astfel calitatea vieții într-o zonă atât de importantă precum este cea a Gării de Nord.

 

Mai mult

SECTORUL 1 ȘI MAI BUN: PIAȚA - SURSA NOASTRĂ DE SĂNĂTATE

Avem clădiri moderne în care să funcționeze piețele, dar avem piețe goale, din cauza prețurilor prohibitive și al unui management defectuos.

Voi asigura acces în piețe unor producători care să aducă hrană sănătoasă comunității noastre, la prețuri accesibile. Piața trebuie să redevină sursa de sănătate a comunității noastre, locul în care să găsești legume și fructe proaspete, atent controlate și la prețuri decente.

 

Mai mult

SECTORUL 1: MOTORUL ECONOMIEI NAȚIONALE

Sectorul 1 generează 10% din PIB-ul României. Aici, economia are cea mai dinamică dezvoltare din țară. Administrația locală a asigurat investițiile în infrastructură ca măsură de atragere a marilor investitori. Marile corporații au ales ca sediu social Sectorul 1, loc în care au găsit o infrastructură bine pusă la punct și facilități pentru desfășurarea activității economice în bune condiții.

Vom continua să ne îndreptăm atenția către dezvoltarea economiei prin coerență în actul de administrație. Rămânem proactivi la nevoile economicului și vom pune la punct infrastructura necesară pentru dezvoltarea unor funcțiuni economice care să genereze venituri suplimentare bugetului local, bani ce vor fi utilizați transparent pentru măsuri de creștere a calității vieții în comunitatea noastră.

 

 

Mai mult